messias-tawny-colheita-1977

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et lykkebringende nytår. Håber at vi ses igen til en spændende Portvinsjulekalender og nye varianter i 2024.

søndag, 24. december 2023

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 1977 portvin fra MESSIAS.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på mindre egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de mindre egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig til det bedre i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 1977 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2023 og har dermed lagt på egetræsfad i ca. 46 år. Messias anvender et enkelt mellemstort egetræsfad til hele denne årgangsvin, så den udvikler sig uniformt. Det gør Messias med alle deres Colheita´er.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão (alle røde druesorter), samt lidt grønne druer også.

SANSEINDTRYK: Lys gyldenbrun farve. Kompleks i duften med noter af muskatnød, honning og et strejf af citrus. Smagen er elegant og fløjlsagtig. En vin som vokser i munden og har en meget lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten eller blot for sig selv.

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt

SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk

#24december #portvinsjulekalender #portvin #messias #tawny #colheita #singleharvest #vingaven #nordjyskvinimport

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et lykkebringende nytår. Håber at vi ses igen til en spændende Portvinsjulekalender og nye varianter i 2024.