21-Colheita 2004 Messias-600x600

onsdag, 21. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY RESERVE portvin fra BORGES.

TYPE: En Tawny Reserve portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. En Tawny Reserve er normalt ca. 7 år gammel. Portvinen har derved som regel opnået en attraktiv mørk gyldenbrun farve med et rødligt skær.

LAGRING: Borges Tawny Reserve har lagt på fad i ca. 7 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão og Tinta Roriz – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Dyb mørk gyldenbrun farve med orange nuancer. Duft fra fadlagringen, såsom honning og marmelade. Smagen er fyldig men samtidig blød med gelé og marmelade noter. God balance mellem syre og sødme giver vinen en behagelig og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med nødde- og frugttærter. Desserter med creme-fyld. Tungere desserter, hvor denne portvins mere fremtrædende alkohol vil få det til at balancere godt. Pandestegt ande eller gåse foie-gras med sauterede æblestykker og krydder-brød. Gedeost og æblesauce gratin. Brunkager med blåskimmelost og figensyltetøj.

COCKTAIL TIP: Imperial Port – 4 cl. Tawny Reserve portvin og et stænk af 10 års Scotch Whisky. Serveres i et afkølet vermouth cocktail-glas og pyntes med en appelsinskal.

PRODUCENT: Vinhos Borges – www.vinhosborges.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Mac Y – www.macy.dk
DISTRIBUTIONSPARTNER: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk