17-messias-30-aars-600x600

lørdag, 17. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 2005 portvin fra MARTHA´S.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil ikke udvikle sig til det bedre i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 2005 fra Martha´s er aftappet på miniature-flaske i 2021 og har dermed lagt på egetræsfade i ca. 16 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Amarela og Tinta Roriz – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve. Duft af moden frugt. Smagen er blød med noter af karamel, krydderier og tørret appelsinskal. Teksturen udvikler sig i munden, og ender i en lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Pandestegt ande eller gåse foie-gras med sauterede æblestykker og krydder-brød. Gedeost og æblesauce gratin. Brunkager med blåskimmelost og figensyltetøj. Creme brulee.

PRODUCENT: Martha´s Wines & Spirits – shop.marthasgroup.com
SUB-REGION: Baixa Corgo.

IMPORTØR: Mac Y – www.macy.dk
DISTRIBUTIONSPARTNER: Nordjysk Vinimport – nordjysk-vinimport.dk