12-Colheita 2004 Messias-800x800

mandag, 12. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en 30 ÅRS TAWNY portvin fra MESSIAS.

TYPE: En 30 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den 30 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 30 års Tawny. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke Tawny portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 30 års Tawny i princippet godt være 29 år i gennemsnit, så længe den lever op til Portvinsinstituttets sensoriale krav i denne kategori. Man finder som regel portvine i denne kategori, som reelt er ældre end 30 år i gennemsnit.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve med fine tertiære aromaer, et dejligt strejf af vanilje, muskatnød og peber. Aromaerne bekræftes i smagen kombineret med en kraftfuld retronasal oplevelse. Meget lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 12-14º C. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk