trovisca-lbv-2019

søndag, 10. december 2023

Bag dagens låge gemmer sig en LATE BOTTLED VINTAGE 2019 portvin fra QUINTA DA TROVISCA.

Dette er en verdenspremiere på Quinta da Trovisca Late Bottled Vintage 2019, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2023.

TYPE: En Late Bottled Vintage (LBV) er en Ruby-stil portvin fra et enkelt høstår. Som navnet indikerer, kommer denne type portvin først på flaske senere hen sammenlignet med en Vintage portvin.  LBV´en lagres mellem 4 til 6 år i store egetræskar og/eller på stålkar, hvilket gør, at de beholder meget af den intense og livlige frugt-karakter, men tilføres blødhed og kompleksitet fra fadet. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Normalt aftappes hele mængden af en LBV-årgang samme år. Størstedelen af LBV´erne er filtreret, før de kommer på flaske, hvilket vil sige, at de er drikkeklar, men flere og flere bliver nu aftappet uden filtrering, hvorved de har større potentiale for at udvikle sig i flasken – ligesom man kender det fra en Vintage portvin. Hvis LBV´en er ufiltreret vil det som regel stå på etiketten.

LAGRING: Denne Late Bottled Vintage 2019 fra Quinta da Trovisca er filtreret ved aftapning på miniature-flaske i 2023 og har lagt på store egetræskar i ca. 4 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz og Sousão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk rubinrød farve med et lilla strejf. Ung og livlig duft med noter af mørke kirsebær og blommer, et strejf af peber. Rige og strukturerede tanniner. Stor dybde. Intense noter af skovbær og krydderier. Lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Dekantering er muligvis nødvendig, hvis den åbnes flere år efter aftapningsåret. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt sammen med bløde og stærke oste, rødt kød med kraftig sauce, desserter lavet på mørk chokolade eller med friske skovbær.

PRODUCENT: Quevedo Wines – quevedo.pt ; Quinta da Trovisca – www.trovisca.com

SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – nordjysk-vinimport.dk

#10december #portvinsjulekalender #portvin #quintadatrovisca #latebottledvintage #vingaven #nordjyskvinimport