quinta-de-la-rosa-20-aars-tawny

lørdag, 09. december 2023

Bag dagens låge gemmer sig en 20 ÅRS TAWNY portvin fra QUINTA DE LA ROSA.

Det er første gang, at producenten Quinta de la Rosa optræder i Luksus Portvinsjulekalender.

TYPE: En 20 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den 20 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 20 års Tawny. Af mange vurderes den 20 års Tawny som best-value-4-money i familien af Tawnies med indikation af alder (10, 20, 30, 40, 50 og 80 års).

DRUER: Touriga National, Touriga Franca, Sousão og Tinta Roriz – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Flot gylden farve. Rig og aromatisk kompleksitet i duften med noter af mandler, krydderier og likør. I munden er mandlerne akkompagneret af tørret frugt, såsom figner og blommer. Lang og tør eftersmag, som er karakteristisk for Quinta de la Rosa´s portvine, da vinene fermenteres lidt længere tid.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Gammeldags æblekage. Mandel- og honningtærte. B52 mousse.

PRODUCENT: Quinta de la Rosa – www.quintadelarosa.com

SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Vinslottet – vinslottet.dk

#9december #portvinsjulekalender #portvin #quintadelarosa #tawny #vingaven #nordjyskvinimport