7-Trovisca Rose-600x600

onsdag, 07. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 2009 portvin fra MESSIAS.

Dette er en verdenspremiere på Messias Tawny Colheita 2009 i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2021.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil ikke udvikle sig til det bedre i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 2009 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2021 og har dermed lagt på egetræsfad i ca. 12 år. Messias anvender et enkelt mellemstort egetræsfad til hele denne årgangsvin, så den udvikler sig uniformt. Det gør Messias med alle deres Colheita´er.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Rød-brun murstensfarve. Komplekse aromaer med noter af rosiner og nødder. Smagen er velbalanceret mellem god syre og sødme, den har bløde tanniner samt en lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 12-14º C. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Pandestegt ande eller gåse foie-gras med sauterede æblestykker og krydder-brød. Gedeost og æblesauce gratin. Oplagt til intense oste og desserter med karamel, tørret frugt og krydderier (bl.a. kanel og ingefær).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk