5-Mignonnettes_Porto-Cruz_Lagrima-600x600

mandag, 05. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en ROSÉ portvin fra PORTO CRUZ.

TYPE: En Rosé portvin – eller måske bedre kendt som Pink Port – er fra et enkelt høstår og lagres på ståltanke i nogle få måneder, før den kommer på markedet. Rent teknisk starter produktionen deraf ligesom en standard Ruby portvin, men ligesom ved produktionen af almindelig rosé-bordvin er de røde drueskaller i berøring med druemosten i kortere tid, hvorved den får en farveprofil som svarer til pink. Rosé portvin er et af de nyere skud på stammen inden for portvinens verden for bl.a. at tiltrække et yngre publikum og flere kvinder, men også for at højne forbruget af portvin henover sommeren, da der normalt drikkes mest portvin i de køligere måneder på året.

DRUER: Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Cão, Touriga Franca og Touriga Nacional – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Pink farve med rubinrøde glimt. Frugtig og blomster aromaer i duften. Smagen har noter af røde bær, deriblandt hindbær, rips og kirsebær.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør serveres godt kold ved 6-8 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Hjemmelavet tunsalat. Sommer-salater med frisk frugt. Tiramisu med røde bær.

COCKTAIL TIP: Pink Mojito – limefrugt, mynteblade og 2 tsk brun sukker knuses i et cocktail-glas. Tilsæt 1 del Pink port, 2 dele danskvand og knust is.

PRODUCENT: Gran Cruz – porto-cruz.com
SUB-REGION: Cima Corgo.