quinta-de-la-rosa-lbv-2018

mandag, 04. december 2023

Bag dagens låge gemmer sig en LATE BOTTLED VINTAGE 2018 portvin fra QUINTA DE LA ROSA.

Det er første gang, at producenten Quinta de la Rosa optræder i Luksus Portvinsjulekalender.

TYPE: En Late Bottled Vintage (LBV) er en Ruby-stil portvin fra et enkelt høstår. Som navnet indikerer, kommer denne type portvin først på flaske senere hen sammenlignet med en Vintage portvin.  LBV´en lagres mellem 4 til 6 år i store egetræskar og/eller på stålkar, hvilket gør, at de beholder meget af den intense og livlige frugt-karakter, men tilføres blødhed og kompleksitet fra fadet. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Normalt aftappes hele mængden af en LBV-årgang samme år. Størstedelen af LBV´erne er filtreret, før de kommer på flaske, hvilket vil sige, at de er drikkeklar, men flere og flere bliver nu aftappet uden filtrering, hvorved de har større potentiale for at udvikle sig i flasken – ligesom man kender det fra en Vintage portvin. Hvis LBV´en er ufiltreret vil det som regel stå på etiketten.

LAGRING: Denne Late Bottled Vintage 2018 fra Quinta de la Rosa er filtreret ved aftapning på miniature-flaske i 2023. Den har lagt på store egetræskar i ca. 5 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão og Tinta Roriz – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk rubinrød farve. Intense aromaer af moden frugt med friske blommer, hindbær, aromatiske urter og violer. I munden er den meget fyldig og struktureret med imponerende smag, modne men på samme tid bløde tanniner. En vedvarende sød og forførende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 14-16 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i nogle få uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går godt sammen med Stilton og Roquefort. Et godt stykke rødt kød med en intens og stærk sauce. Desserter med mørk chokolade og røde bær.

PRODUCENT: Quinta de la Rosa – www.quintadelarosa.com

SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Vinslottet – vinslottet.dk

#4december #luksusportvinsjulekalender #portvin #quintadelarosa #latebottledvintage #vingaven #nordjyskvinimport