portofino-white-reserve

søndag, 03. december 2023

Bag dagens låge gemmer sig en WHITE RESERVE portvin fra PORTOFINO.

Portofino White Reserve er produceret eksklusivt til Portvinsjulekalender 2023.

TYPE: White Reserve er en halv-sød portvin produceret på grønne druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under gæringsprocessen. Alle hvide portvine – bortset fra White Colheita – er en blend af flere årgange. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) – derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres neutral druesprit (med 77% alkohol) først senere i gæringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol. En White Reserve er normalt lagret 6-7 år på egetræsfade. I White Reserve-kategorien findes der også en tør og en ekstra tør version.

LAGRING: Portofino White Reserve er en blend af hvide årgangs-portvine, som i gennemsnit har lagret ca. 8 år på små egetræsfade.

DRUER: Malvasia Fina, Viosinho, Donzelinho, Gouveio, Moscatel Galego og Rabigato – alle grønne druesorter.

SANSEINDTRYK: Gylden farve. God kompleksitet af aromaer med noter af blomster og fad. Vedvarende smag med god balance mellem syre og sødme.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 8-10 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: God som aperitif serveret sammen med et mix af nødder og andre tørrede frugter såsom dadler. Røget laks. Karry-ret med kylling og æble eller ananas. Tagliatelle med krabbe al limone. Desserter baseret på citrus-frugter. Pærer med råcreme.

PRODUCENT: Martha´s Wines & Spirits – shop.marthasgroup.com

SUB-REGION: Baixa Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – nordjysk-vinimport.dk

#3december #portvinsjulekalender #portvin #portofino #whiteport #vingaven #nordjyskvinimport