1-Portofino-20-aars-tawny

torsdag, 01. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en 20 ÅRS TAWNY portvin fra PORTOFINO.

Dette er en verdenspremiere på Portofino 20 års Tawny, da den endnu ikke er kommet på markedet.

TYPE: En 20 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den 20 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en 20 års Tawny. Alt efter de særlige karakteristika af de specifikke Tawny portvine som anvendes, samt blandingsforholdet, kan en 20 års Tawny i princippet godt være 19 år i gennemsnit, så længe den lever op til Portvinsinstituttets sensoriale krav i denne kategori. Man finder dog som regel portvine i denne kategori, som reelt er ældre end 20 år i gennemsnit. Af mange vurderes den 20 års Tawny som best-value-4-money i familien af Tawnies med indikation af alder (10, 20, 30, 40 og 50 års).

DRUER: Touriga National, Touriga Franca, Tinta Cão, Tinta Barroca, Tinta Amarela og Tinta Roriz – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Intens gyldenbrun farve. Ekstravargant og kompleks duft af tørret frugt og nødder. En velbalanceret og elegant smag. Lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: And à l´orange. Gammeldags æblekage. Mandel- og honningtærte. B52 mousse.

PRODUCENT: Martha´s Wines & Spirits – shop.marthasgroup.com

SUB-REGION: Baixa Corgo.