Valeira Ruby Organic Port

onsdag, 09. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en ORGANIC RUBY RESERVE portvin fra QUINTA DA VALEIRA.

Det er en verdenspremiere på Quinta da Valeira´s Organic Ruby Reserve i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2019. Det er dermed også den første økologisk-certificerede portvin, som er tappet på miniature-flaske.

TYPE: En Ruby Reserve er en blend af lagrede Ruby portvine af ekstra høj kvalitet og fra forskellige år, som har en gennemsnitsalder på 3-4 år. Lagringen foregår især i store egetræskar ligesom for Late Bottled Vintage (LBV), men kan også forekomme på ståltanke. Målsætningen for en bestemt producent er, at en Ruby Reserve blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Ruby Reserve er desuden normalt filtreret og drikkeklar.

LAGRING: Quinta da Valeira Organic Ruby Reserve er lagret på ståltanke.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional og Sousão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Intens mørk lilla farve. Aroma med noter af vilde bær, såsom blåbær, brombær og solbær. Rig i smagen, fyldig og koncentreret af disse modne frugt-smage, som ender i en lang og intens eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 16-18 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Går hånd i hånd med bløde oste, samt chokolade- og bær-desserter såsom chokolade-fondant med friske skovbær. Passer også perfekt med bitter chokolade (med høj kakao-indhold), chokolade-brownies eller trøfler. Går også godt sammen med et godt stykke rødt kød på grillen, som er vel krydret.

COCKTAIL TIP: Ruby Sparkler – 1 del Ruby Reserve og 2 dele tør mousserende vin (godt kold). Serveres i et champagne-glas. Pyntes med hindbær og brombær.

PRÆMIER: Vivino (3,9 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Quevedo – quevedoportwine.com; Quinta da Valeira – www.quintadavaleira.com

IMPORTØR: ViniPortugal – www.viniportugal.dk