Mignonnettes_Porto-Cruz_Pink

tirsdag, 08. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en PINK (ROSÉ) portvin fra PORTO CRUZ.

TYPE: En Rosé portvin – eller måske bedre kendt som Pink portvin – er en blend (blanding) af flere unge Roséer, som lagres på ståltanke i ca. 1 år. Rent teknisk starter produktionen deraf ligesom en standard Ruby portvin, men ligesom ved produktionen af almindelig rosévin er de røde drueskaller kun i berøring med druemosten i kort tid, hvorved den får en farveprofil et sted mellem laksefarvet og pink – alt efter producentens ønske. Rosé/Pink portvin er et af de nyeste skud på stammen inden for portvinens verden for bl.a. at tiltrække et yngre publikum og flere kvinder, men også for at højne forbruget af portvin henover sommeren, da der normalt drikkes mest portvin i de køligere måneder på året.

DRUER: Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Cão, Touriga Franca og Touriga Nacional – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Pink farve med rubinrøde glimt. Frugtig og blomster aromaer i duften. Smagen har noter af røde bær, deriblandt hindbær, rips og kirsebær.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør serveres godt kold ved 5-6 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Hjemmelavet tunsalat, Fiskefrikadeller og Tiramisu med røde bær.

COCKTAIL TIP: Pink Mojito – limefrugt, mynteblade og 2 tsk brun sukker knuses i et cocktail-glas. Tilsæt 1 del Pink port, 2 dele danskvand og knust is.

PRÆMIER: Vivino (3,2 af 5 stjerner) og Decanter World Wine Awards 2013 (Bronze).

PRODUCENT: Gran Cruz – http://porto-cruz.com/