3-marthas-white-reserve

torsdag, 03. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en WHITE RESERVE fra MARTHA´S.

Dette er en verdenspremiere på Martha´s White Reserve. Den er special-produceret til Portvinsjulekalender 2020 og vil som udgangspunkt ikke udkomme i helflaske.

TYPE: White Reserve er en halv-sød portvin produceret på hvide druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under fermenteringsprocessen. Alle hvide portvine – bortset fra White Colheita – er en blend af flere årgange. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) – derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol. En White Reserve har i gennemsnit lagret 6-7 år på egetræsfade. I White Reserve-kategorien findes også Extra Dry White Reserve og Dry White Reserve.

LAGRING: Martha´s White Reserve er en blend af hvide portvine, som i gennemsnit er lagret ca. 7 år på små egetræsfade.

DRUER: Malvasia Fina, Viosinho, Donzelinho, Gouveio, Moscatel og Rabigato – alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Martha´s White Reserve har en gylden farve. God kompleksitet af dufte med noter af blomster og træfad. Den har en vedvarende smag og en god balance mellem syre og sødme.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 8-12 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: God som aperitif serveret sammen med et mix af nødder og andre tørrede frugter såsom dadler. Røget laks. Karry-ret med kylling og æble eller ananas. Tagliatelle med krabbe al limone. Desserter baseret på citrus-frugter. Pærer med råcreme.

PRODUCENT: Martha´s Wines & Spirits – http://marthasgroup.com/
SUB-REGION: Baixo Corgo.

IMPORTØR: Mac Y – www.macy.dk
DISTRIBUTIONSPARTNER: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk