24-Colheita 1964 Messias-800x800

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et lykkebringende nytår. Håber at vi ses igen til en spændende Portvinsjulekalender og nye varianter i 2023.

lørdag, 24. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 1964 portvin fra MESSIAS.

Dette er en verdenspremiere på Messias Tawny Colheita 1964 i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2022.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig til det bedre i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 1964 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2022 og har dermed lagt på egetræsfad i ca. 58 år. Messias anvender et enkelt mellemstort egetræsfad til hele denne årgangsvin, så den udvikler sig uniformt. Det gør Messias med alle deres Colheita´er.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve. Denne vin er karakteriseret ved sine komplekse og behagelige tertiære aromaer, med noter af krydderier såsom peber, kryddernellike og et strejf af vanilje fra fadlagringen. I munden bekræftes vinens elegante aromatiske udvikling. Vedvarende og sublim eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 12-14º C. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt

SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk

#24december #portvinsjulekalender #portvin #messias #colheita #tawny #vingaven #nordjyskvinimport