24-messias-colheita-1977

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et lykkebringende nytår. Håber at vi ses igen til en spændende Portvinsjulekalender og nye varianter i 2021.

fredag, 24. december 2021

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 1977 portvin fra MESSIAS.

Det er en verdenspremiere på Messias´ Tawny Colheita 1977 i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2020.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 1977 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2020 og har dermed lagt på egetræsfade i ca. 43 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Lys gyldenbrun farve. Kompleks i duften med noter af muskatnød, honning og et strejf af citrus. Smagen er elegant og fløjlsagtig. En vin som vokser i munden og har en meget lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRÆMIER: Robert Parker / The Wine Advocate (92 points), International Wine Challenge 2012 (Guld), João Paulo Martins / Vinhos de Portugal 2018 (18 af 20 points) og Vivino (4,5 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk