Messias 40 aars tawny

Vi ønsker alle en glædelig jul samt et lykkebringende nytår. Håber at vi ses igen til en spændende Portvinsjulekalender og nye varianter i 2020.

torsdag, 24. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en +40 ÅRS TAWNY portvin fra MESSIAS.

Det er en verdenspremiere på Messias´ +40-års Tawny i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2019.

TYPE: En +40 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den +40 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en +40 års Tawny.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Barroca og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve med et grønt skær. God aromatisk intensitet, især af fad blandet med tørret frugt nuancer. I munden er den dejlig velbalanceret og med en lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 10-12º C. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRÆMIER: João Paulo Martins / Vinhos de Portugal (18 af 20 points) og Vivino (4,5 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk