22-messiasa-colheita-1995

tirsdag, 22. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 1995 portvin fra MESSIAS.

Messias Tawny Colheita 1995 findes normalt ikke i miniature-format og er derfor special-aftappet til Portvinsjulekalender 2020.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 1995 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2020 og har dermed lagt på egetræsfade i ca. 25 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve med udviklende tertiære aromaer, som kendetegnes af lette noter af krydderier med en blød og elegant blanding af tørret abrikos og honning. I munden har den bløde tanniner med en behagelig og lang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 10-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: And à l´orange. Gammeldags æblekage. Mandel- og honningtærte. B52 mousse.

PRÆMIER: Wine Enthusiast 2018 (93 points), João Paulo Martins / Vinhos de Portugal 2018 (18 af 20 points) og Vivino (4,3 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk