21-Messias_40_aars_tawny-800x800

onsdag, 21. december 2022

Bag dagens låge gemmer sig en >40 ÅRS TAWNY portvin fra MESSIAS.

TYPE: En >40 års Tawny portvin er en blend (blanding) af flere Tawny portvine med forskellig lagringsalder på mindre egetræsfade. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Målsætningen for en bestemt producent er, at den >40 års Tawny blendes, så den opnår de samme karakteristika år efter år. Det er Portvinsinstituttet (IVDP), som vurderer, at denne portvin har alle sensoriale karakteristika af en >40 års Tawny.

OBS: >40 års Tawny er en udgående kategori for Messias, og fremadrettet vil de have både en 40 års og 50 års Tawny i stedet.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve med et grønt skær. God aromatisk intensitet, især af fad blandet med tørret frugt nuancer. I munden er den dejlig velbalanceret og med en lang og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes lettere afkølet ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt

SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk

#21december #portvinsjulekalender #portvin #messias #tawny #vingaven #nordjyskvinimport