Messias Colheita 1980

mandag, 21. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 1980 portvin fra MESSIAS.

Det er en verdenspremiere på Messias´ Tawny Colheita 1980 i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2019.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar (ikke ment at skulle gemmes) og vil ikke udvikle sig yderligere i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 1980 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2019 og har dermed lagt på egetræsfade i ca. 39 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Gyldenbrun farve. Kompleks i duften med antydning af tørrede figner, mandler, delikate noter af honning og et subtilt strejf af krydderier. I munden er den velbalanceret og frisk, og viser sin alder på smukkeste vis. Vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes ved 10-12º C. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Oplagt at nyde sammen med julekonfekten, sammen med en god cigar eller blot for sig selv.

PRÆMIER: João Paulo Martins / Vinhos de Portugal (17,5 af 20 points) og Vivino (4,4 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk