Messias_10_Years_dry_White

mandag, 20. december 2021

Bag dagens låge gemmer sig en WHITE portvin fra BORGES.

TYPE: White er en halv-sød portvin produceret på hvide druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under fermenteringsprocessen. Alle hvide portvine – bortset fra White Colheita – er en blend af flere årgange. Den lagres ca. 3 år på egetræsfade eller ståltanke, alt efter hvilken profil portvinshuset ønsker sin hvide portvin at have. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) – derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol.

LAGRING: Borges White er lagret 3-4 år.

DRUER: Malvasia-Fina, Gouveio, Rabigato og Viosinho – alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Let strå-gul farve. Aromaer af frugt i sirup og strejf af honningmelon. Sødmen i munden er i perfekt balance med syrligheden, med en eftersmag som afslører smagsnuancer af tørrede frugter omfavnet af en frisk sødme.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør serveres lettere kold ved 8-10 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Sommer-salater med melon eller appelsin. Frugtsalat med råcreme.

COCKTAIL TIP: Rosemary Port – 1 skive ingefær, 8 cl. White portvin, isterninger, en kvist af rosmarin og toppes med tonicvand i et longdrink glas.

PRÆMIER: Berliner Wine Trophy 2017 (Guld), AWC Vienna International Wine Challenge 2015 (Sølv) og Vivino (3,7 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Borges – www.borgeswines.com
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Mac Y – www.macy.dk
DISTRIBUTIONSPARTNER: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk