2-borges-tawny

onsdag, 02. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY portvin fra BORGES.

TYPE: En Tawny portvin er en blend (blanding) af flere unge Tawnies med forskellig lagringsalder på egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 5 år gammel. Portvinen er visuelt midt i transformationen fra den rubinrøde farve til en mere gylden-brun nuance, som kendertegner de ældre Tawnies.

LAGRING: Borges Tawny er lagret ca. 5-6 år.

DRUER: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca, Tinto Cão og Tinta Roriz (Tempranillo) – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Let rubinrød farve med tydelige gyldenbrune træk, som tegn på fadlagringen. Den dufter af æblekvæde og syltetøj – blandet med strejf af vanille, som også stammer fra fadlagringen. Smagen er blød med en vis sødme og vedvarenhed. Eftersmagen afslører dens fadlagring og noter af syltetøj.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes lettere afkølet ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Tapas af grillede peberfrugter, creme af feta-ost og røget andebryst. Små spyd af melon, lufttørret skinke og mozzarela bites. Kage af røget andebryst, æbler og gruyère.

COCKTAIL TIP: Port Mojito – mynteblade, knust is, 6 cl. Tawny portvin, 1 spsk sukker, 3 cl. limejuice og 6 cl. danskvand i et stort glas.

PRÆMIER: Portugal Wine Trophy 2017 (Guld), Decanter Asia Wine Awards (Sølv) og AWC Vienna International Wine Challenge 2016 (Sølv).

PRODUCENT: Borges – www.borgeswines.com
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Mac Y – www.macy.dk
DISTRIBUTIONSPARTNER: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk