Valeira Rosé Port

onsdag, 16. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en ROSÉ portvin fra QUINTA DA VALEIRA.

Det er en verdenspremiere på Quinta da Valeira´s Rosé i miniature-format, da den er special-aftappet til Portvinsjulekalender 2019.

TYPE: En Rosé portvin – eller måske bedre kendt som Pink portvin – er en blend (blanding) af flere unge Roséer, som lagres på ståltanke i ca. 1 år. Rent teknisk starter produktionen deraf ligesom en standard Ruby portvin, men ligesom ved produktionen af almindelig rosévin er de røde drueskaller kun i berøring med druemosten i kort tid, hvorved den får en farveprofil et sted mellem laksefarvet og pink – alt efter producentens ønske. Rosé/Pink portvin er et af de nyeste skud på stammen inden for portvinens verden for bl.a. at tiltrække et yngre publikum og flere kvinder, men også for at højne forbruget af portvin henover sommeren, da der normalt drikkes mest portvin i de køligere måneder på året.

DRUER: Touriga National, Touriga Franca og Tinta Francisca – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Let moden kirsebærfarve. Meget frisk og frugtig duft af jordbær og hindbær. I munden er den let, frisk og blød. Smag af hindbær, jordbær og tropisk frugt. God balance mellem syrlighed og sødme med en fyldig elegant eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør serveres godt kold ved 5-6 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Små varme pandekager med mango/chili salsa, rejer, agurk og radisser. Friske hindbær og jordbær til dessert.

COCKTAIL TIP: Frozen Pink – 6 cl Pink port shakes med et dusin frosne hindbær. Hældes i et cocktailglas sammen med en halv skive appelsin og mynteblade.

PRÆMIER: Vivino (3,3 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Quevedo – quevedoportwine.com; Quinta da Valeira – www.quintadavaleira.com

IMPORTØR: ViniPortugal – www.viniportugal.dk