Mignonettes_Porto-Cruz_Tawny

tirsdag, 15. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY portvin fra PORTO CRUZ.

TYPE: En Tawny portvin er en blend (blanding) af flere unge Tawnies med forskellig lagringsalder på egetræsfade, som i gennemsnit er ca. 5-6 år gammel. Portvinen er visuelt midt i transformationen fra den rubinrøde farve til en mere gylden-brun nuance, som kendertegner de ældre Tawnies.

LAGRING: Porto Cruz Tawny er lagret ca. 4 år.

DRUER: Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Cão, Touriga Franca og Touriga National – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Rubinrød farve med lette kobber-undertoner. Duft af røde bær såsom jordbær og hindbær. Smagen har en fin bouquet af røde bær og tørrede frugter.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør nydes lettere afkølet ved 12-14 grader. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Tapas af grillede peberfrugter, creme af feta-ost og røget andebryst. Små spyd af melon, lufttørret skinke og mozzarela bites. Kage af røget andebryst, æbler og gruyère.

COCKTAIL TIP: Devil´s Port – 6 cl. Tawny portvin, 9 cl. Dry Vermouth (eller Martini Bianco), citronsaft, isterninger og citronskal.

PRÆMIER: International Wine Challenge 2014 (Bronze), Vinalies Internationales 2012 (Sølv) og Vivino (3,6 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Gran Cruz – http://porto-cruz.com/en