Mignonnettes_Porto-Cruz_White

lørdag, 12. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en WHITE portvin fra PORTO CRUZ.

TYPE: White er en halv-sød portvin produceret på hvide druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under fermenteringsprocessen. Alle hvide portvine – bortset fra White Colheita – er en blend af flere årgange. Den lagres mindst 3 år på egetræsfade eller ståltanke, alt efter hvilken profil portvinshuset ønsker sin hvide portvin at have. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) – derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i fermenteringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol.

LAGRING: Porto Cruz White er lagret 3 år på ståltanke.

DRUER: Códega, Gouveio, Malvasia Fina, Malvasia Rei og Rabigato – alle hvide druesorter.

SANSEINDTRYK: Porto Cruz White har en strå-gul farve med et gyldent strejf. Aromaer fra gule og hvide blomster, pære og æble. Den har en blød smag med noter af citrusfrugt, tørret frugt og honning.

SERVERING OG OPBEVARING: Bør serveres kold (7-8 grader). Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Ideel til røget laks og mascarpone kanapéer, tun-fisk tartar, og appelsin-kage.

COCKTAIL TIP: Berry Fizz – 3 cl. White portvin, 2 cl. brombærlikør, isterninger og tonicvand i et longdrink glas.

PRÆMIER: China Wine & Spirits Awards 2017 (Sølv), Decanter World Wine Awards 2016 (Bronze), Concours Mondial de Bruxelles 2016 (Sølv) og Vivino (3,5 af 5 stjerner).

PRODUCENT: Gran Cruz – http://porto-cruz.com/en