10-messias-rose

torsdag, 10. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en ROSÉ portvin fra MESSIAS.

TYPE: En Rosé portvin – eller måske bedre kendt som Pink Port – er fra et enkelt høstår og lagres på ståltanke i op til ½ år, før den kommer på markedet. Rent teknisk starter produktionen deraf ligesom en standard Ruby portvin, men ligesom ved produktionen af almindelig rosé-bordvin er de røde drueskaller i berøring med druemosten i kortere tid, hvorved den får en farveprofil et sted mellem laksefarvet og pink – alt efter producentens ønske. Rosé/Pink portvin er et af de nyere skud på stammen inden for portvinens verden for bl.a. at tiltrække et yngre publikum og flere kvinder, men også for at højne forbruget af portvin henover sommeren, da der normalt drikkes mest portvin i de køligere måneder på året.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinta Barroca – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Forførende jordbær-rød farve. Rig bouquet af dufte – især hindbær. Fyldig i munden. Intens smag af røde bær. Mellemlang eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør serveres godt kold ved 6-8 grader. Ingen dekantering nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Hjemmelavet tunsalat. Små varme pandekager med mango/chili salsa, rejer, agurk og radisser. Friske hindbær og jordbær til dessert.

COCKTAIL TIP: Frozen Pink – 6 cl Pink port shakes med et dusin frosne hindbær. Hældes i et cocktailglas sammen med en halv skive appelsin og mynteblade.

PRÆMIER: Vivino (3,5 stjerner).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk