Messias Colheita 2000

tirsdag, 01. december 2020

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 2000 portvin fra MESSIAS.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar (ikke ment at skulle gemmes) og vil ikke udvikle sig yderligere i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 2000 fra Messias er aftappet på miniature-flaske i 2019 og har derfor lagt på egetræsfade i ca. 19 år.

DRUER: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) og Tinto Cão – alle røde druesorter.

SANSEINDTRYK: Blond rødvinsfarve med frugtige aromaer af skovbær – især brombær. I munden bekræftes aromaerne sammen med tilstedeværende men subtile tanniner, samt et strejf af vanilje. Eftersmagen er vedvarende og delikat.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 10-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Jordskokkesuppe med bacon eller pulled pork. Andebryst med balsamico og honning glace, samt pandestegte æbler i skiver. Blommer i portvin med ristede nødder.

PRÆMIER: Vivino (3,9 stjerner af 5).

PRODUCENT: Caves Messias – www.cavesmessias.pt

IMPORTØR: Nordjysk Vinimport – www.nordjysk-vinimport.dk