2003colheita

lørdag, 04. december 2021

Bag dagens låge gemmer sig en TAWNY COLHEITA 2004 portvin fra DALVA.

TYPE: En Colheita eller Single Harvest er en Tawny portvin fra et enkelt høstår, som er ældet minimum 7 år på egetræsfade. Colheita portvinen bliver aftappet efter behov, så man vil kunne finde forskellige fadlagrings-stadier af selvsamme vin på markedet over tid. Portvinen får med tiden på de små egetræsfade en mere gylden-brun farve, fordi den har større berøringsflade med fadet, hvorigennem den gradvist iltes. Udover høståret vil aftapnings-året normalt også stå på etiketten. Colheita portvin er filtreret og drikkeklar og vil som regel ikke udvikle sig i flasken.

LAGRING: Denne Tawny Colheita 2004 fra Dalva er aftappet på miniature-flaske i 2020 og har derfor lagt på egetræsfade i ca. 16 år. Selvsamme portvin kan være aftappet på et tidligere tidspunkt i andre flaske-størrelser.

DRUER: En blanding af røde druesorter fra gamle vinstokke.

SANSEINDTRYK: Mørk gyldenbrun farve. Aroma rig på karamel, lakrids, pomerans, rosiner og tobak. Smag af blommer, figner, nødder, rosiner og lakrids. Elegant og vedvarende eftersmag.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 12-14 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: Ovnstegt perlehøne med sauterede kartofler og sauce af appelsinsaft, honning og salvie. Fragelite med chokolade, hindbærpuré og syltet abrikos. Apple crumble med kanel.

PRÆMIER: Vivino (3,8 stjerner).

PRODUCENT: C. da Silva – www.cdasilva.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Vinmonopolet – www.vinmonopolet.dk