borges_porto_reserva_white_50ml

torsdag, 02. december 2021

Bag dagens låge gemmer sig en WHITE RESERVE portvin fra BORGES.

TYPE: White Reserve er en halv-sød portvin produceret på grønne druer. Modsat de røde portvine, så er drueskallerne ikke i kontakt med druemosten under gæringsprocessen. Alle hvide portvine – bortset fra White Colheita – er en blend af flere årgange. Hvid portvin er den eneste type, som kategoriseres efter sødme- og tørhedsgrad (gram sukker pr. L) – derunder Extra Dry White (<40 gr/L), Dry White (40-65 gr/L), White (halv-sød) (65-85 gr/L), Sweet White (85-130 gr/L) og Lágrima White (ekstra sød) (>130 gr/L). For at opnå en mere tør portvin tilføres druesprit (med 77% alkohol, uden smag eller duft) først senere i gæringsprocessen, når mere af druesukkeret er omdannet til alkohol. En White Reserve har i gennemsnit lagret 6-7 år på egetræsfade. I White Reserve-kategorien findes også Extra Dry White Reserve og Dry White Reserve.

LAGRING: Borges White Reserve er en blend af hvide årgangs-portvine, som i gennemsnit har lagret ca. 6 år på små egetræsfade.

DRUER: Malvasia Fina, Gouveio, Rabigato og Viosinho – alle grønne druesorter.

SANSEINDTRYK: Gylden gul farve. Intense aromaer med noter fra lagringen fra egetræsfade, som fremhæver tilstedeværelsen af honning og harpiks fra fyrretræer. Meget fyldig i munden  med en perfekt balance af syre og sødme. I eftersmagen fremhæves smagen af honning og hasselnødder, som kommer fra fadlagringen.

SERVERING OG OPBEVARING EFTER ÅBNING: Bør nydes ved 8-10 grader. Dekantering er ikke nødvendig. Efter den er åbnet kan den holde sin friskhed i flere uger, hvis den opbevares køligt.

GASTRONOMISK TIP: God som aperitif serveret sammen med et mix af nødder og andre tørrede frugter såsom dadler. Røget laks. Karry-ret med kylling og æble eller ananas. Tagliatelle med krabbe al limone. Desserter baseret på citrus-frugter. Pærer med råcreme.

PRODUCENT: Vinhos Borges – www.vinhosborges.pt
SUB-REGION: Cima Corgo.

IMPORTØR: Mac Y – www.macy.dk
DISTRIBUTIONSPARTNER: Nordjysk Vinimport – nordjysk-vinimport.dk